Chanbara Open #1 (2019 Mělník)

Posledním našim výletem na turnaj v tomhle roce se stalo město Mělník. V neděli  1.12.2019 se zde konal 1. Chanbara Open 2019. Vyjížděli jsme za tmy a domů přijeli také za tmy. I tak jsme volili právě Mělník, jelikož jsme po turnaji zde mohli páskovat na 8.kyu v Chanbaře.

Naše „pětka“ nezklamala a všichni jsme vyjeli vstříc zkušenostem. Tentokrát bylo zastoupení  soupeřů v turnaji pouze z České republiky.  I tak se nás zde sešlo mnoho a konkurence byla veliká. Vítanou změnou bylo rozdělení kategorie junior, kdy poprvé soupeřili zvlášť holky a zvlášť kluci. Druhou změnou bylo soutěžení  pouze ve třech disciplínách  – doposud to bylo  ve čtyřech. Opět jsme si mohli zvolit, se kterými meči budeme bojovat.   Vybrat si 3 druhy zbraně není tak složité, jelikož každý víme, co nám „sedí“.

A to se potvrdilo našimi úspěchy, kterých jsme dosáhli. 

  • Viki si odvezla zlato za Choken  free  a Choken Morote, bronz v Kodači Tate.
  • Jana vybojovala zlato za Kodači a Kodači Tate, brozn za Choken free.
  • Matěj zlato Choken Morote a bronz v Kodači Tate.
  • Michal zlato v Kodači Tate, stříbro v Kodači a bronz v Choken free.
  • Venca zlato v Kodači a Choken free, stříbro v Kodači Tate.  Tímto se nám také podařilo vyhrát třetí místo jako nejúspěšnější  tým a my jsme pyšní na pohár, který jsme si vezli domů. 

Na konci turnaje se vždy soupeří o toho nejlepšího – kategorie Grandmaster. Tedy kdo vybojoval zlatou medaili, čeká ho další zápas se stejně dobrým vítězem v jakékoliv disciplíně. Vůbec poprvé v našem  týmu se to povedlo našemu trenérovi Vencovi!  Porazil všechny vítěze z jednotlivých disciplín a pyšní se velikánským pohárem. Gratulujeme!!!

K večeru nás čekalo páskování. Radost z vítězství nás nenechala na pochybách a všichni jsme obdrželi certifikát za úspěšné splnění požadavků na 8.kyu.   

Bylo to velmi hezké a bohaté zakončení letošní sezóny a my se už těšíme na tu novou 2020!